Oekraïne in hele land bestookt met raketten

6 September 2023

Comments: 0

Opnieuw is Oekraïne vannacht bestookt met raketten en aanvallen door drones. Vooral de regio Odesa moest het ontgelden.

Russische aanvallen op de regio Odesa hebben volgens Oekraïne aan een burger het leven gekost en schade aangericht. Gouverneur Oleh Kiper zegt dat de regio bijna drie uur lang werd aangevallen met drones. Daarbij zouden bedrijven uit de land- en tuinbouw en havenfaciliteiten zijn getroffen.

De Oekraïense luchtmacht meldt dat Rusland met ruim dertig drones en raketten verschillende plekken in Oekraïne heeft aangevallen. Er zouden 25 in Iran geproduceerde drones zijn opgestegen en zeven kruisraketten en een ballistische raket zijn gelanceerd.

Ook raketten richting Kyiv

Een deel daarvan zou uit de lucht zijn geschoten. De Oekraïense krijgsmacht meldt dat er ook raketten richting hoofdstad Kyiv zijn gevlogen, maar die zouden allemaal zijn neergehaald. Voor zover bekend vielen daar geen slachtoffers.

Nog regelmatig bestookt Rusland de Oekraïense hoofdstad Kyiv met raketten en kamikazedrones. Met behulp van moderne luchtafweersytemen uit het Westen wordt vrijwel elke aanval afgeslagen. “Alles wat overvliegt halen we neer”, hoorde RTL Nieuws-correspondent Jeroen Akkermans onlangs van een militair.

-rtlnieuws.nl-