Platenlabel ‘El Chapo’ gelinkt aan criminele acties zoon van Taghi

24 September 2023

Comments: 0

Het platenlabel ‘El Chapo’ Productions wordt gelinkt aan de zoon van Ridouan Taghi. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat dit platenlabel gebruikt werd om drugsgeld wit te wassen.

Het label is in 2016 in Amsterdam opgericht. ‘El Chapo’ is vooral bekend van de muziek van rapper Boef. Het platenlabel bracht tot 2020 muziek uit van hem en van onder anderen Lijpe en Ismo. Het lijkt er op dit moment niet op dat Boef van criminele activiteiten wordt verdacht.

Faissal is de 22-jarige zoon van Taghi en zit op dit moment vast in Dubai. Hij zou betrokken zijn bij het platenlabel.

Berichten verwijzen naar platenlabel ‘El Chapo’

In een van de berichten wordt duidelijk gesproken over ‘El Chapo’ Productions. Het bericht is volgens de politie gericht aan Ridouan Taghi en wordt verstuurd op 18 april 2016: ‘’Hahahaha kijk mijn plan. Wij zijn managers ik faissal abdo en jij!! De clip van boef mag niet uit totdat elchapo productie er is dan klaar verdienen wij zeker 100.000 euro minimaal hahaha echt dat zijn mij plannen!!’’

Een rechercheur legt het bericht als volgt uit: ‘’De afzender bespreekt een plan. De naam’’ faissal ‘’verwijst vermoedelijk naar Faissal Taghi, de zoon van Ridouan Taghi’’. Faissal Taghi, geboren in 2000, is op dat moment nog maar zestien jaar oud.

Mohamed K., op papier de eigenaar van ‘El Chapo’, wordt in een ander onderzoek verdacht van het witwassen van drugsgeld.