UPDATE: 70 krokodillen ontsnapt na overstromingen in China

13 September 2023

Comments: 0

De autoriteiten van de Chinese stad Maoming zijn een grote zoekactie gestart naar zo’n 70 krokodillen, die vorige week ontsnapten toen een krokodillenfarm overstroomde. Dat gebeurde door de hevige regen die werd veroorzaakt door tyfoon Saola.

Op verschillende plekken hebben de autoriteiten inwoners gewaarschuwd binnen te blijven. Volgens lokale media zouden er inmiddels acht zijn gevangen of gedood.

Geen kleine dieren

Op beelden van een Chinees nieuwsmedium is te zien dat het zeker niet om kleine dieren gaat. Te zien is hoe meerdere gevangen krokodillen van meer dan twee meter lang op een stoep liggen, met hun bek dichtgetapet. In grote delen van Zuidoost-Azië worden krokodillen op grote schaal gehouden in zogeheten krokodillenfarms. Daar worden ze gefokt voor het vlees en hun huid. De Chinese regio waar de dieren zijn ontsnapt is de streek met de meeste van deze farms.

Tyfoon Saola ging een kleine twee weken geleden aan land aan de zuidkust van China. Veel miljoenensteden zoals Hongkong kregen in de week die volgde te kampen met enorme hoeveelheden regen met overstromingen tot gevolg.

-rtlnieuws.nl-