Zeker vijftig doden door bomaanslag in Pakistan

29 September 2023

Comments: 0

Een bomaanslag van een zelfdodingterrorist in Pakistan heeft zeker 52 mensen het leven gekost. 58 anderen raakten gewond. De aanslag vond plaats bij een religieuze bijeenkomst in de Pakistaanse provincie Balochistan.

De bom ontplofte vlakbij een moskee waar mensen bijeen kwamen ter ere van de verjaardag van de profeet Mohammed. Volgens de lokale autoriteiten waren honderden mensen naar buiten gekomen om deel te nemen aan een processie. Dat is een godsdienstige optocht.

Het is niet duidelijk wie achter de bomaanslag zit. In Pakistan vinden de laatste tijd steeds meer aanvallen plaats, die worden opgeëist door militante groepen in het westen van het land.

In juli vielen meer dan 40 doden bij een bomaanslag op een bijeenkomst van een religieuze politieke partij. De Pakistaanse bevolking kiest in januari een nieuw parlement.

Bloeddonatie

Een lokale regeringsfunctionaris roept mensen op bloed te doneren voor de gewonden. Ook heeft hij drie dagen van rouw afgekondigd. De slachtoffers zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

-rtlnieuws.nl-