7 doden en 25 gewonden bij kettingbotsing met 158 voertuigen

24 October 2023

Comments: 0

Bij een enorme kettingbotsing op de I-55 bij Louisiana, in de Verenigde Staten, zijn minstens zeven mensen om het leven gekomen. Nog eens zeker 25 mensen raakten gewond. De botsing werd veroorzaakt door een zogenaamde ‘supermist’, die ontstond door een mistige ochtend in combinatie met moerasbranden in Zuid-Louisiana.

Door deze supermist zagen de weggebruikers geen hand meer voor ogen, wat leidde tot de fatale kettingbotsing, schrijft The Guardian.

Drukke snelweg

Op foto’s is een enorme hoeveelheid uitgebrande en opgestapelde auto’s te zien, die op een hoop liggen op de drukke snelweg. Het ongeluk gebeurde vlakbij Manchac, een gemeenschap op zo’n drie kwartier rijden van de stad New Orleans af.

Overlevenden vertellen aan de plaatselijke krant the Times-Picayune/the New Orleans Advocate hoe ze mensen om hulp hoorden roepen, en hoe ze om zich heen vele andere auto’s op elkaar hoorden knallen.

Bloeddonoren

Gouverneur John Bel Edwards van Louisiana riep op tot bloeddonoren om zich te melden en hulp te bieden aan de vele gewonden die door het ongeluk zijn gevallen.

-rtlnieuws.nl-