Amerikaanse van 104 vestigt mogelijk record als oudste skydiver ooit

4 October 2023

Comments: 0

Dorothy Hoffner uit Chicago heeft maandag misschien een record gevestigd. Voor zover bekend is de 104-jarige Amerikaanse de oudste skydiver ter wereld. Hoffner is op haar honderdste voor het eerst met een parachute uit een vliegtuig gesprongen.

Hoffner, die in december 105 wordt, maakte de recordsprong zondag bij het Skydive Chicago Airport. Zij sprong met een begeleider vanaf zo’n 4 kilometer hoogte. Het record stond op naam van Linnea Larsson uit Zweden, die in mei 2022 als 103-jarige ging skydiven.

“Leeftijd is maar een getal”, zei Hoffner volgens de Chicago Tribune nadat zij de grond weer had bereikt.
Haar begeleider vertelde dat de sprong uitstekend was verlopen. Hoffman viel stabiel: met haar buik richting de grond. De sprong duurde inclusief de zachte landing zeven minuten.

Doordat Hoffner slecht ter been is en met een rollator loopt, nam de wandeltocht naar het vliegtuig meer tijd in beslag dan de sprong. Volgens de journalist van de Chicago Tribune blaakte de skydiver op leeftijd van zelfvertrouwen toen zij zich klaarmaakte voor de sprong. “Let’s go, Geronimo!”, zei ze vlak voordat het toestel opsteeg.

Guinness World Records moet het record nog officieel bevestigen. Het volgende doel van Hoffman is om de oudste ballonvaarder ter wereld worden.

-nu.nl-