Biden vergiste zich toen hij zei dat hij foto’s onthoofde baby’s zag

12 October 2023

Comments: 0

De Amerikaanse president Joe Biden heeft gisteravond aan tafel met joodse leiders in het Witte Huis een pijnlijke blunder gemaakt. Hij zei dat hij foto’s van door terroristen onthoofde baby’s had gezien, terwijl dit niet klopte. Volgens correspondent Erik Mouthaan vergroot de fout de twijfel die Amerikanen al hebben over de 80-jarige Biden.

De afgelopen dagen gingen berichten rond op sociale media met de bewering dat Hamasstrijders baby’s zouden hebben onthoofd. Factcheckers hebben de afgelopen dagen vastgesteld dat hier geen bewijs voor was. Ook wij legden gisteren in dit artikel uit dat de bewering niet klopt. Op sociale media is meer nepnieuws te lezen over de oorlog, waarschuwen experts.

Foute bewering president

Hamas ontkende zelf ook stellig dat er baby’s waren onthoofd. Ook het IsraĆ«lische leger zei geen bewijs te hebben dat Hamasstrijders baby’s hadden onthoofd. Een woordvoerder van de militante organisatie liet aan Al Jazeera weten dat de beweringen ‘ongefundeerd’ waren. Ook het IsraĆ«lische leger zei geen bewijs te hebben dat Hamasstrijders baby’s hadden onthoofd.

ā€œIk doe dit werk al heel lang,Ā maar ik had nooit gedacht dat ik foto’s te zien zou krijgen van terroristen die kinderen onthoofden en waarvan de echtheid is geverifieerdā€,Ā zei de 80-jarige Amerikaanse president gisteravond ineens.

The Washington Post zocht vervolgens contact met het Witte Huis. Hoe kon een bewering die door factcheckers van grote media als onwaar was bestempeld toch worden bevestigd door de Amerikaanse president?.

Biden herhaalde Israƫlische woordvoerder

Een woordvoerder van het Witte Huis liet even later aan een journalist van de Amerikaanse krant weten dat president Biden nooit dergelijke beelden heeft gezien. Ook Amerikaanse ambtenaren hebben nooit bevestigd dat er baby’s zijn onthoofd. Biden ‘herhaalde een bewering van een woordvoerder van de IsraĆ«lische premier Netayahu en IsraĆ«lische media’,Ā stelde de woordvoerder.

-rtlnieuws.nl-