Chris Brown aangeklaagd wegens mishandeling met tequilafles

27 October 2023

Comments: 0

Chris Brown is aangeklaagd door een man die zegt dat de zanger hem in elkaar heeft geslagen. Dat blijkt uit rechtbankpapieren die TMZ in handen heeft.

Het vermeende slachtoffer Abe Diaw kent Brown naar eigen zeggen al zeven jaar. Diaw zag de artiest op hem afkomen in een Londense nachtclub. Hij verwachtte door hem begroet te worden, maar in plaats daarvan zou Brown hem meerdere keren met een tequilafles op zijn hoofd hebben geslagen.

Diaw beweert dat Brown hem schopte toen hij op de grond lag en dat hij buiten bewustzijn raakte. Hij zou verwondingen aan onder meer zijn hoofd en kruisbanden hebben opgelopen.

Volgens hem hebben beveiligingscamera’s het incident op beeld vastgelegd. De Londense politie beschikt over die beelden. Hij zegt ook dat Brown, die inmiddels weer in de VS is, volgens de politie voortvluchtig is.

Diaw eist een schadevergoeding, omdat hij er naar eigen zeggen blijvend letsel aan heeft overhouden. Ook zegt hij nog steeds mentaal last te hebben van het incident in de nachtclub. De woordvoerder van Brown heeft nog niet op het nieuws gereageerd.

Brown eerder veroordeeld voor geweldsincident

De artiest is ook in het verleden in verband gebracht met geweldsincidenten. In 2009 is hij veroordeeld voor de mishandeling van zijn toenmalige vriendin Rihanna. En in 2017 kreeg hij een contactverbod opgelegd, omdat hij zijn ex-vriendin Karrueche Tran zou hebben bedreigd.

Daarnaast is hij meermaals betrokken geweest bij vechtpartijen met onder anderen collega’s Drake en Frank Ocean. En daar is het niet bij gebleven: meerdere vrouwen beschuldigen hem van verkrachting en mishandeling. Maar justitie vindt niet al deze aanklachten geloofwaardig.

-nu.nl-