Dichte mist leidt tot vertragingen en geannuleerde vluchten op Schiphol

26 October 2023

Comments: 0

Dichte mist veroorzaakt donderdag problemen op Schiphol.Ā Tientallen vluchten zijn vertraagd of worden geannuleerd.Ā De mist kan mogelijk de rest van de dag het vluchtschema verstoren.

“Het gaat om tientallen vluchten”, zegt een woordvoerder van Schiphol. De luchthaven verzorgt ruim duizend vluchten per dag. De mist zorgt voor zeer slecht zicht op de start- en landingsbanen.Ā Hierdoor kunnen sommige vliegtuigen niet vertrekken en is er meer ruimte tussen de vliegtuigen nodig tijdens het landen en opstijgen.

De vertragingen op de luchthaven lopen momenteel op tot meer dan een uur.Ā “Als de mist wegtrekt, doen we ons uiterste best om de vertraging in te lopen.”

Afgelopen maandag waren er ook al problemen op Schiphol: er waren flinke vertragingen en zo’n twintig vluchten werden geannuleerd.

Op Rotterdam The Hague Airport kon een vlucht uit Londen donderdagochtend niet landen. ā€œDie vlucht is teruggekeerd en passagiers worden overgeboekt naar andere vluchten die vanuit Londen vertrekkenā€,Ā  vertelt een woordvoerder van de luchthaven. “Inmiddels is de mist hier weggetrokken.”

Vanwege dichte mist gold donderdagochtend in een groot deel van Nederland code geel. Dat betekent dat er plaatselijk maximaal 200 meter zicht was. Er zijn inmiddels geen waarschuwingen meer van kracht.

-nu.nl-