Dode en twee gewonden door steekpartij op Franse middelbare school

13 October 2023

Comments: 0

Bij een steekpartij op een Franse middelbare school is vrijdag een leraar omgekomen. Twee anderen raakten gewond. De politie heeft de aanvaller aangehouden.

De steekpartij gebeurde op de middelbare school Gambetta in het Franse Arras. Het dodelijke slachtoffer is een docent van de school. Volgens Franse media verkeert een bewaker in levensgevaar. Een andere leraar raakte lichtgewond.

De dader is door de politie gearresteerd, laat de minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin weten op het sociale medium X. Volgens de politie is de situatie onder controle en is er geen gevaar meer voor de omgeving.

De Franse president Emmanuel Macron is onderweg naar de school waar het incident plaatsvond. Volgens nieuwssite BFM TV brengen ook premier Élisabeth Borne en minister van Onderwijs Gabriel Attal een bezoek aan de middelbare school. De verdachte is volgens de nieuwssite een twintigjarige oud-leerling. Ook zijn broer zou zijn aangehouden.

De Franse terrorismebestrijding is een onderzoek gestart naar aanleiding van de mesaanval. De aangehouden verdachte is volgens de politie een Tsjetsjeen die door de veiligheidsdiensten al in de gaten werd gehouden. Een Tsjetsjeen is iemand die uit Tsjetsjenië komt, een autonome republiek binnen Rusland.

-nu.nl-