Doodsoorzaak Friends-acteur Perry nog niet bekend

30 October 2023

Comments: 0

Matthew Perry, meer bekend als ā€œChandlerā€ uit de tv-serie Friends, is zaterdag op 54-jarige leeftijd overleden. Om de exacte doodsoorzaak van de Friends-acteur te bepalen is er een aanvullend onderzoek nodig. Er kunnen op dit moment nog geen conclusies worden getrokken, meldt nieuwszender CNN op basis van gegevens van de lijkschouwer.Ā De autopsie op het lichaam is afgerond, maar er is volgens CNN meer tijd nodig om vast te stellen waardoor hij is overleden. Onderzoekers wachten nog op resultaten van toxicologisch onderzoek, en dat kan nog weken duren.

Geen kwade opzet

Uit dat onderzoek moet blijken of bepaalde stoffen hebben bijgedragen aan de dood van Perry. Gisteren werd door politiebronnen gemeld dat er in ieder geval geen sprake was van kwade opzet. Perry werd na het sporten dood in zijn jacuzzi gevonden door een assistent.Ā  Zaterdag om 16.07 uur kwam er bij de hulpdiensten een 911-oproep hierover.

Volgens de Amerikaanse showbizz-site TMZ hebben hulpverleners die naar het huis van Perry gingen daar geen drugs aangetroffen. Wel zijn er talloze voorgeschreven medicijnen in zijn woning gevonden. Het gaat onder meer om medicijnen tegen depressies en angsten en tegen de chronische longziekte COPD.

Reactie van de cast

Collega’s en vrienden hebben geschokt gereageerd op de dood van de Amerikaans-Canadese acteur. Er is nog geen reactie van de cast van Friends,Ā de acteurs David Schwimmer,Ā Lisa Kudrow,Ā Courteney Cox,Ā Jennifer Aniston en Matt LeBlanc.

-rtlnieuws.nl-