Dronkaard die vader bedreigd en schot lost in verzekering gesteld

31 October 2023

Comments: 0

De politie van het bureau Apoera heeft in de avond van zaterdag 28 oktober 2023 de verdachte R.S. aan de Coppenameweg in het dorp Apoera ter zake bedreiging aangehouden.

De wetsdienaren deden na melding dat een manspersoon een schot zou hebben gelost de locatie aan voor onderzoek. Bij aankomst troffen de politieambtenaren de verdachte R.S. in beschonken toestand aan. De vriendin van de verdachte verklaarde aan de politie dat R.S. eerder op die dag ruzie had gemaakt met zijn vader en de man heeft bedreigd dood te zullen schieten. Op een bepaald moment heeft de verdachte vanuit het balkon een schot gelost naar de richting van de straat.

R.S. blijkt illegaal in het bezit te zijn van het wapen, aangezien hij niet in het bezit is van een vergunning en/of bijzondere machtiging tot het voorhanden hebben van het jachtgeweer. Het wapen is door de politie in beslag genomen, waarna de verdachte ter ontnuchtering werd overgebracht naar het politiebureau. Na te zijn ontnuchterd is hij voorgeleid en is na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering is gesteld.

-KPS-