OW ingenomen met bezoek baggerschip

28 October 2023

Comments: 0

Het cruiseschip Seabourn Persuit dat recentelijk in Suriname was, is volgens het ministerie van Openbare Werken (OW) een bewijs van een positief resultaat van het baggerproject. OW merkt op dat er gasten van verschillende nationaliteiten aan boord waren, die onder de indruk waren van de cultuur en het erfgoed van Suriname.
Het ministerie zegt dat er in 2021 een aanvang werd gemaakt met het baggeren van de Surinamerivier, waarbij in maart 2022 de diepte van 4.5 meter werd bereikt. De tweede fase van het baggeren tot een diepte van 5,5 meter is in juli opgeleverd. De waterweg van de Surinamerivier is nu over een totale lengte van 68 kilometer uitgediept tot een diepte van 5,5 meter.
OW-minister Riad Nurmohamed had eerder aangegeven dat het baggeren zal zorgen voor een diepere en veilige doorgang van schepen, die zal leiden tot economische voordelen; vermindering van transportkosten en het verhogen van de efficiĆ«ntie van de scheepvaart. ā€œDit is te merken aan de komst van de Cruiseschip Seabourn Persuitā€, aldus OW.

-Openbare Werken-