OW start aanpak groene strook Lelydorp

29 October 2023

Comments: 0

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft een aanvang gemaakt met het opknappen van de groene strook te Lelydorp. Minister Riad Nurmohamed heeft op maandag 23 oktober 2023 het startsein voor dit project gegeven. Aziz Janmohamed, senior technisch medewerker, gaf aan dat de werkzaamheden worden uitgevoerd uit eigen middelen van OW.

“Er zal met basecourse gewerkt worden en het plein wordt ook aangepakt”, zegt minister Nurmohamed. Volgens districtscommissaris van Wanica-Noordwest, Bholanath Narain, is Lelydorp een goed ontwikkeld ressort. Echter moeten er naar zijn zeggen nog enkele regels nageleefd worden, zoals het fatsoenlijk parkeren. “Daarom zullen er ook werkzaamheden verricht worden bij de parkeerplaats langs de groene strook”, voegt de dc eraan toe.

Volgens Indersing Gangabisoensingh, waarnemend directeur van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA), ziet de strook al geruime tijd er verwaarloosd uit. “Er is samen met het directoraat OGA gebrainstormd over het verfraaien van de strook. Bij dit gedeelte bevindt zich ook het plein en de parkeerplaats. Het zorgt voor vertier en trekt toeristen aan, daarom is het van belang dat de omgeving wordt aangepakt”, zegt Gangabisoensingh.
Minister Nurmohamed wenste het OW-team heel veel succes met de uitvoering en beloofde dat het niet hierbij zal blijven. OW zal zorgen voor meer modernisering van het plein.

-Openbare Werken-