Ruim 250 lichamen gevonden bij aangevallen muziekfestival in Zuid-Israël

9 October 2023

Comments: 0

Het aantal geborgen lichamen bij de kibboets Re’im in het zuiden van Israël is opgelopen tot boven de 250. Dat meldt ZAKA, een organisatie van vrijwilligers die zorg draagt voor overledenen na terreuraanslagen, aan Israëlische media.

In de buurt van de kibboets was een muziekfestival bezig dat door Hamas werd aangevallen. Het festival, The Nature Party, stond in het teken van vreedzaamheid. Er traden talloze artiesten op, ook uit het buitenland. Er waren duizenden bezoekers aanwezig.

Voor zover bekend waren er bezoekers uit onder meer Japan, Frankrijk, Mexico, Brazilië, Zweden, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook waren er Amerikanen op het feest aanwezig.

De militanten kwamen aan met paragliders en begonnen te schieten. ZAKA beklemtoont dat nog lang niet alle lichamen zijn geborgen. Een van de doden is de Israëlische oud-voetballer Lior Assulin.

Honderden bezoekers sloegen in paniek op de vlucht. Beelden hiervan vonden hun weg via sociale media. Ook is een onbekend aantal bezoekers ontvoerd en meegenomen de grens over, naar Gaza.

Veel ouders van jongeren die aanwezig waren bij het feest, hebben de afgelopen twee dagen wanhopig geprobeerd nieuws te vinden over hun vermiste kinderen. Er zijn Facebook-pagina’s aangemaakt waar mensen informatie kunnen delen over doden of overlevenden.

-nu.nl-