Twee verdachten aangehouden na moord op bekende Iraanse regisseur Mehrjui

16 October 2023

Comments: 0

De Iraanse politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met de gewelddadige moord op Dariush Mehrjui dit weekend. De bekende Iraanse regisseur en zijn vrouw werden doodgestoken in hun huis in een wijk net buiten Teheran.

Daarnaast heeft de politie nog twee andere verdachten op het oog, meldt de Britse krant ā€œThe Independentā€ op gezag van het Iraanse persbureau ISNA.

De politie kan nog niets zeggen over het motief van de twee moorden. De Iraanse minister van cultuur meldde in een statement dat zijn land “een van de grote filmpioniers heeft verloren”.

De 83-jarige Mehrjui, een van de bekendste Iraanse regisseurs, en zijn vrouw werden zaterdagavond dood aangetroffen in hun huis. Mehrjui’s vrouw liet deze week in een interview in een Iraanse krant weten dat zij werden bedreigd en dat er eerder in hun huis was ingebroken.

Mehrjui vestigde in 1969 naam met zijn film The Cow, die wordt gezien als een van de eerste titels van de ‘nouvelle vague’ van de Iraanse cinema. The Cow werd onder meer bekroond op het festival van VenetiĆ«.

-nu.nl-