UPDATE: Piloot VS die crash wilde veroorzaken was onder invloed van paddo’s

25 October 2023

Comments: 0

De 44-jarige piloot die zondag in Amerika een vliegtuig wilde laten crashen, was op dat moment onder invloed van paddo’s. Hij heeft bij de politie verklaard dat hij na het gebruik van de psychedelische paddenstoelen al 40 uur niet geslapen had.

De verdachte Joseph D. Emerson (44) zei in zijn verklaring dat hij vreesde een ‘zenuwinzinking’ te hebben. Ook zou hij al zes maanden depressief zijn geweest. Dat blijkt volgens verschillende Amerikaanse media zoals The New York Times en de San Francisco Chronicle uit rechtbankdocumenten.

De piloot van Alaska Airlines had dit weekend geen dienst, maar vloog als passagier mee in de cockpit. Het toestel was op dat moment onderweg van Everett in de staat Washington naar San Francisco. Er waren inclusief Emerson zelf 84 mensen aan boord, onder wie 80 passagiers.

‘Probeerde wakker te worden’

Tijdens de vlucht probeerde hij opeens de motoren uit te schakelen. Dat kon voorkomen worden door de piloten achter de stuurknuppel. Volgens de andere piloten gooide hij ineens zijn koptelefoon af, zei ‘ik voel me niet oké’, en greep toen de hendels vast die de brandstoftoevoer naar de motoren afsluiten.

“Ik voelde me niet goed”, zou hij agenten tijdens zijn verhoor verteld hebben. “Het leek erop dat de piloten niet op zaten te letten. Ik trok aan de noodhendels om de motoren uit te schakelen, omdat ik dacht dat ik droomde en ik wilde alleen maar wakker worden”.

Emerson, die al ruim 20 jaar piloot is, wordt aangeklaagd voor 83 maal poging tot moord.

-rtlnieuws.nl-