Voorbijganger vindt schoen met voet erin op strand

12 October 2023

Comments: 0

Op het strand van Texel heeft een voorbijganger zondagochtend een schoen gevonden waar nog een voet in zat. Dat meldt NH Nieuws donderdag. Vorige week vrijdag werden al benen en een ruggengraat gevonden op het strand van het eiland.

Daniëlle uit het Texelse dorp De Koog vond de schoen toen ze zondagochtend haar hond uitliet. Tegen de regionale omroep zegt ze dat ze wel vaker schoenen vindt op het strand.

“Maar nu trapte ik ertegenaan en viel de harde schoen om. Ik zag dat er nog een bot in zat. In een sok, zo’n ophaalsokje. Ik stond perplex. Het was overduidelijk een voet, heel en intact”, zegt ze.

Op het strand van Texel werden vorige week vrijdag ook al lichaamsdelen gevonden. Strandjutter Maarten Brugge vond toen een joggingbroek, waar volgens hem botten van benen en een deel van een ruggengraat uitstaken.

Onduidelijk is waar de lichaamsdelen vandaan komen en van wie ze zijn. De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van de vondst van Brugge. Dat is ook gebeurd na de vondst van de schoen met de voet erin.

-nu.nl-