“De basis van normen en waarden wordt thuis gelegd. Wanneer dat op een correcte wijze verloopt, zal een negatieve invloed van muziek geen impact hebben op de jeugd.” Dat is de mening van muziekartiest Cyriel Lamesie.
Roberto Banel, één van de bekende producers in Suriname, geeft aan dat bandleden en hun repertoire niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor het gedrag van jeugdigen. Volgens Banel misdragen sommige minderjarigen zich bewust voor de camera; dit doen zij om indruk te maken op leeftijdsgenoten. Banel denkt dat er vanuit de overheid ook meer voorlichting moet komen op de scholen zodat minderjarigen zich niet laten beïnvloeden door sommige liederen en het taalgebruik. Verder beaamt hij als oude radio-omroeper dat niet alle liedjes voor de radio zijn.
De stichting Bondru Entertainment Suriname maakt zich als niet-gouvernementele organisatie sterk voor de lokale artiesten. Voorzitter Fabian Sijmor benadrukt evenwel dat de organisatie niet staat achter songteksten die geweld aansporen. Het streven is erop gericht om de Surinaamse artiest naar een hoger niveau te tillen. Sijmor vindt ook dat het luisteren naar muziek van welk genre dan ook, een individuele keus is.