Zoektocht naar vier opvarenden van gezonken vrachtschip in Noordzee gestaakt

25 October 2023

Comments: 0

De zoektocht naar vier vermiste opvarenden van het gezonken vrachtschip Verity is in de nacht van dinsdag op woensdag gestaakt. De zoekactie in de Noordzee wordt vandaag niet hervat, meldt de Duitse reddingsdienst.

Het schip Verity is dinsdag na een aanvaring gezonken. Daarbij is zeker één persoon om het leven gekomen. Twee drenkelingen zijn gered en vier anderen zijn vermist geraakt. De autoriteiten weten nog niet of de zoekactie later alsnog wordt hervat.

Duikers gingen op zoek naar tekenen van leven van de overige vier opvarenden van Verity. Ook in de nacht waren nog talrijke schepen en helikopters bezig met zoeken. Maar de zoektocht, die door slecht weer werd bemoeilijkt, was niet succesvol.

De reddingsdienst laat verder weten dat het vrachtschip Polesie, dat ook bij de aanvaring betrokken was, inmiddels is aangemeerd in Cuxhaven. Alle 22 mensen aan boord waren ongedeerd gebleven.

De schepen Polesie en Verity botsten dinsdag rond 5.00 uur op zo’n 22 kilometer ten zuidwesten van het Duitse eiland Helgoland tegen elkaar. Verity is gezonken. Het is nog niet duidelijk wat de autoriteiten met het scheepswrak gaan doen.

-nu.nl-