Minister van Financiƫn en IDB General Manager bespreken toekomstige samenwerking

20 November 2023

Comments: 0

Op 14 november is de IDB Caribbean General Manager (GM), Anton Edmunds op bezoek geweest bij minister Stanley Raghoebarsing van Financiƫn en Planning. De minister van Financiƫn en Planning is het centraal aanspreekpunt, de Governor, van Suriname bij de IDB. Binnen de bank houdt de GM toezicht op en draagt bij aan de IDB strategie en het beleid van zes Caribische lidlanden.

De zes lidlanden zijn Barbados, Bahamas, Guyana, Jamaica, Suriname en Trinidad & Tobago. Afstemming met de eerdergenoemde lidlanden is daarom essentieel. Het bezoek van hr. Edmunds moet in dit kader gezien worden.

Centraal in de gesprekken stond de toekomstige samenwerking tussen Suriname en de IDB. Er werd verder ook van gedachten gewisseld over de huidige sociaal, financieel economische situatie, de samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de ondersteuning van de IDB. De manager was positief over de ontwikkelingen en benadrukte dat de bank Suriname waar nodig zal blijven ondersteunen.

De minister vroeg naast de projecten in verschillende prioriteitssectoren aandacht voor goed bestuur en de versterking van onze kerninstituten. Voor de toekomstige samenwerking werd afgesproken de focus te leggen op projecten met betrekking tot fiscaal beleid, onderwijs, infrastructuur, agrarisch, volksgezondheid, sociaal, milieu en cultuur. Het bedrag dat voor deze sectoren in de komende vijf jaren beschikbaar wordt gesteld is ongeveer USD 340 miljoen. Daarnaast zullen ookschenkingen in de vorm van projecten en technische assistentie van de IDB ontvangen worden.

-Financiƫn & Planning-