Drietal aangehouden voor plegen van diefstal

28 December 2023

Comments: 0

S.D., S.W. en P.R. zijn op zaterdag 23 december 2023 door medewerkers van de Recherche van Regio Midden aangehouden ter zake diefstal.

Een benadeelde deed op maandag 11 december 2023 aangifte op het politiebureau de Nieuwe Grond, waarbij de aangever de politie voorhield dat er in een woning op een adres te Welgedacht A was ingebroken. Daarbij werden er in totaal miljoenen SRD alsook grote geldbedragen aan vreemde valuta uit de woning weggenomen. Verder hebben de verdachten ook buitgemaakt een Rolex halsketting ter waarde van een grootgeldbedrag in SRD.

Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de recherche van Regio Midden die na een diepgaand onderzoek de drie verdachten, S.D. S.W, en P.R. in beeld bracht. Na uitgewerkte informatie werd het drietal door de wetsdienaren in

de kraag gevat en hebben de verdachten een volmondige bekentenis afgelegd. Op hun aanwijzing werd er een groot deel van het geld teruggevonden en het ander deel had het drietal reeds gebruikt. Twee voertuigen die deze verdachten inmiddels contant hadden gekocht, zijn in het belang van het onderzoek door de politie in beslag genomen.

De drie verdachten zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

-KPS-