Een voorspoedig Chinees Nieuwjaar voor de handel in Suriname

12 February 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Het Chinees Nieuwjaarsdiner ter ere van het jaar van de draak, georganiseerd door de Suriname Chinese Business Alliance (SCBA), beloofde een gunstig jaar voor de handel. Op 10 februari 2024 vond dit bijzondere evenement plaats in de tuin van het Presidentieel Paleis, waar president Chandrikapersad Santokhi en zijn echtgenote Mellisa Santokhi-Seenacherry te gast waren.

Tijdens het diner sprak de ambassadeur van de volksrepubliek China, Han Jing, vol optimisme over de groeiende betrekkingen tussen Suriname en China. Hij benadrukte dat de toename in wederzijdse betrekkingen van het afgelopen jaar een solide basis vormt voor toekomstige zakenrelaties. “De draak in de Chinese cultuur belichaamt voorspoed en groei en brengt de belofte van geluk. Wij zijn verheugd te zien dat steeds meer Chinese ondernemers nieuwe zakelijke kansen ontdekken en actief bijdragen aan de economische ontwikkeling van Suriname, terwijl ze tegelijkertijd een positieve rol spelen in het handhaven van sociale veiligheid en het ondersteunen van maatschappelijke doelen,” aldus de ambassadeur. Hij benadrukte dat hij zich zal blijven inzetten voor het uitbreiden van de relatie tussen Suriname en China.

Ma Xingrui, voorzitter van de SCBA, deelde zijn optimisme over de toekomst van de handel in Suriname. “Ik denk dat Suriname uit de crisis is,” zei hij. Hij gelooft dat dit jaar een jaar van geluk en voorspoed zal zijn, vooral voor de handel, met de ontwikkelingen in de olie- en gasindustrie op komst. “Zodra de economie stabiel is, komen de investeerders vanzelf. Suriname kan met haar vele natuurlijke hulpbronnen goed gebruik maken van buitenlandse technologie,” voegde de SCBA-voorzitter eraan toe.

President Santokhi benadrukte zijn toewijding aan het bevorderen van economische groei voor alle Surinamers door middel van goed beleid. De positieve vooruitzichten die tijdens het Chinees Nieuwjaarsdiner werden besproken, beloven een veelbelovende toekomst voor de handelsrelaties tussen Suriname en China, en voor de algehele economische ontwikkeling van het land.