Amerikaan bekent dat hij zo’n 3.600 zeldzame adelaars heeft gedood in reservaat

21 March 2024

Comments: 0

Een Amerikaanse man heeft bekend dat hij jarenlang beschermde roofvogels heeft afgeschoten in een Inheems reservaat in de staat Montana. De 48-jarige man had het voorzien op onder meer de Amerikaanse zeearend, het symbool van de Verenigde Staten.

De man reisde tussen 2015 en 2021 meerdere keren vanuit zijn thuisstaat Washington naar het naburige Montana om roofvogels af te schieten. In tekstberichten die justitie in handen heeft, schept de man op over zijn “moordpartijen”.

Volgens de autoriteiten heeft de man zeker 3.600 roofvogels gedood. Vooral de veren van soorten als de Amerikaanse zeearend en de steenarend leveren op de zwarte markt veel geld op. Hij liep op 13 maart 2021 tegen de lamp toen de politie veren en klauwen in zijn auto vond tijdens een verkeerscontrole.

De man hangt een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar boven het hoofd. Ook moet hij rekening houden met geldboetes die kunnen oplopen tot omgerekend bijna 230.000 euro. In juli volgt de veroordeling van de man, schrijft BBC News.

-nu.nl-