Bommeldingen op twintig middelbare scholen in regio Parijs

21 March 2024

Comments: 0

Bij zo’n twintig middelbare scholen in de regio van Parijs en Versailles zijn gisteravond bommeldingen gedaan. De afzender dreigt vandaag explosieven af te laten gaan op deze scholen, schrijft Le Parisien.

De Franse krant heeft informatie ontvangen waaruit de bommeldingen blijken. “Ik heb overal in de klassen C4-explosieven neergezet. Morgen tussen 11.00 uur en 15.00 uur zal ik alles laten afgaan en jullie lichamen onthoofden. Ik hoop dat jullie ongelovige lichamen in 1000 stukjes zullen exploderen”, citeert de krant.

Volgens het Franse ministerie van Onderwijs hebben zeker twintig scholen de bedreigingen ontvangen. Mogelijk gaat het om nog meer scholen. De bommeldingen zijn via e-mails en interne communicatienetwerken van de scholen verstuurd. De afzender beweert gelieerd te zijn aan terreurgroep IS.

In Frankrijk worden de laatste tijd vaker bommeldingen gedaan die achteraf vals blijken te zijn, onder meer op scholen en luchthavens. Daarom geven de autoriteiten aan dat ze de melding ontzettend serieus nemen, maar ook rekening houden met het scenario dat het om een valse melding zou kunnen gaan. “Maar we nemen elke dreiging tegen scholen serieus”, laat het ministerie van Onderwijs weten.

Voorlopig zijn de scholen gewoon geopend. Wel patrouilleren politieauto’s extra rond de scholen.

-rtlnieuws.nl-