Elf jaar cel voor vrouw die eigen baby ziek maakte door moedermelk te vergiftigen

19 March 2024

Comments: 0

Sarah V. is veroordeeld tot elf jaar cel wegens poging tot moord op haar pasgeboren dochter. Volgens de rechtbank in Utrecht is bewezen dat de 37-jarige V. een diarreeremmer aan haar moedermelk had toegevoegd om haar baby te vergiftigen.

De baby van V. kreeg bijna twee maanden lang hoge concentraties loperamide binnen via de moedermelk. Het pasgeboren kind verloor gewicht en kreeg moeite met ademen. Ook kampte het meisje met levensbedreigende hartritmestoornissen. Op verschillende plekken in de woning van V. vond de politie loperamidepillen.

V., die zelf arts was, heeft alle beschuldigingen ontkend. Ook claimde ze de bijsluiter van de diarreeremmer niet te hebben gelezen. Ze werd in januari 2021 gearresteerd en kwam na een maand onder strenge voorwaarden vrij. De rechtbank bepaalde dinsdag dat ze direct weer moest worden vastgezet om haar kinderen en de samenleving te beschermen.

“U hebt op onvoorstelbare wijze het vertrouwen beschaamd van uw dochter, uw man en uw andere kinderen”, zei de rechter tegen de verdachte, die het vonnis zonder zichtbare emoties aanhoorde. “Ook hebt u artsen en verpleegkundigen ernstig misleid.” Het feit dat V. arts was (zij is inmiddels volledig arbeidsongeschikt verklaard), woog de rechtbank ook mee.

De opgelegde straf is even hoog als het Openbaar Ministerie had geëist. De vrouw stond ook terecht voor het ernstig ziek maken van haar zoon een paar jaar eerder.

-nu.nl-