Nickerie Food & Music Easter Festival wordt geopend door President Chandrikapersad Santokhi

31 March 2024

Comments: 0

Op het Volksplein in Nieuw Nickerie heeft President Chandrikapersad Santokhi op zaterdag 30 maart 2024 de opening verricht van de eerste editie van het Nickerie Food & Music Easter Festival. Dit grootse festival brengt kunst, cultuur en cuisine bij elkaar en belooft een groot spektakel te worden. Diverse lokale en buitenlandse artiesten zullen het publiek vermaken met hun optredens. Daarnaast zullen ondernemers voeding en drank aan het publiek aanbieden.

President Santokhi gaf aan dat het bijzonder is om in Suriname te vertoeven waar wij met zijn allen in vrede en harmonie met elkaar leven. De religieuze hoogtijdagen van elkaar worden gezamenlijk gevierd zonder onderscheid te maken. Het staatshoofd gaf aan dat het vooral belangrijk is respectvol te zijn en de onderlinge saamhorigheid te koesteren. Dit zijn volgens het staatshoofd steeds momenten om nader tot elkaar te komen.

De president merkte ook op dat het land vanuit de stabiliteitsfase nu naar de groeifase gaat. Hij erkent dat de inspanningen niet gering zijn geweest, het een en ander is gepaard gegaan met zware offers, maar Suriname gaat nu naar betere tijden. De tijd is aangebroken dat de regering aangeeft terug te zullen geven. Op basis van de stabiliteit en balans kan nu meer aan de werkende klasse worden teruggegeven. Een van de aspecten daarvan is ontspanning; het organiseren van het festival past in dit geheel.

Het Nickerie Food & Music Easter Festival wordt georganiseerd door Mr. Zonneman en X’O Events, ondersteund door het Kabinet van de President. Bij de opening waren naast President Santokhi aanwezig: Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Districtscommissaris (DC) van Nickerie, Senrita Gobardhan.