UPDATE: Zes vermisten na instorten Amerikaanse brug vermoedelijk overleden

27 March 2024

Comments: 0

De Amerikaanse kustwacht heeft de zoekoperatie naar de zes vermiste mensen na het instorten van de brug bij de Amerikaanse stad Baltimore gestaakt. De politie gaat ervan uit dat de vermisten niet meer in leven zijn.

De Amerikaanse kustwacht heeft de zoektocht naar overlevenden tot woensdagochtend opgeschort. Dan zoekt de dienst met duikers verder.

Dinsdagochtend stortte de 2,6 kilometer lange Francis Scott Key Bridge in na een aanvaring met het vrachtschip Dali. Op dat moment waren acht mensen op de brug. Twee overlevenden werden gevonden, onder wie één zwaargewonde.

De hele dag is met sonarapparatuur en duikers naar de vermisten gezocht. Maar aan het eind van de dag veranderden de omstandigheden. Door een combinatie van een lage temperatuur, wisselende getijden, weinig zicht en veel brokstukken in het water werd het voor de duikers te gevaarlijk om in de avond verder te zoeken.

De hulpdiensten hebben drie auto’s, een cementwagen en nog een ander voertuig in het water gevonden. De autoriteiten hebben tot nu toe geen informatie dat er meer voertuigen op de brug aanwezig waren, maar sluiten dat ook niet uit.

Eerder op dinsdag was bekend geworden dat de brug kort voor de botsing was afgesloten voor het autoverkeer. De bemanning van het schip had de autoriteiten kort voor de aanvaring weten te waarschuwen.

-nu.nl-