Asin Javier presenteert plan voor psychosociale nazorg aan ministerie van Justitie en Politie

15 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Asin Javier, projectleider van de stuurgroep “Optimalisatie van psychosociale (na)zorg met Forensische scherpte in Suriname”, heeft een presentatie gehouden voor het ministerie van Justitie en Politie. De presentatie vond plaats op vrijdag 12 april 2024 in de grote vergaderzaal van het ministerie.

Het doel van de presentatie was om het plan van aanpak te presenteren en te bespreken, en om ervoor te zorgen dat de kennis en ervaring van het ministerie van Justitie en Politie, het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie worden meegenomen bij de voorbereiding van het programma. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, directeuren Sharma Lakhisaran en Bies Somai, Commissaris van Politie Rachel Deekman, Officier van Justitie Romeo Rampersad, stafmedewerker Radjenie Chatterpal en hoofd van de Forensisch Maatschappelijke Zorg Gaynel San A Jong waren aanwezig bij de presentatie.

Het initiatief is ontstaan in het kader van de Memorandum of Understanding tussen Suriname en Nederland voor de terugname van wederzijdse staatsburgers. Er wordt gewerkt aan een voorstel voor duurzame psychosociale (na)zorg in Suriname, gericht op een doelgroep van 1000 personen met gedrags-, verslavings- en maatschappelijke problematiek die overlast veroorzaken en geweldsdelicten plegen. Nederland wil investeren in dit programma om de maatschappelijke veiligheid en welzijn in Suriname te verbeteren, en om Surinamers met een terugkeerbesluit te ondersteunen bij hun terugkeer met passende zorg.