Bandenzaken zoekt voorzitter Bee voor hulp

22 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Een groep bandenimporteurs en tientallen bandenwederverkopers hebben de hulp ingeroepen van de voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee op vrijdag 19 april 2024. De ondernemers zijn ontevreden over een kostenberekening van het ministerie van Economische Zaken en Technische Innovatie (Ezoti) die veel lager dan hun prijzen uitvalt.

“We hebben geen gehoor gekregen om uit te leggen hoe we onze prijzen hebben bepaald. Een afspraak met de minister maken lukte niet”, aldus een van de importeurs. Pas toen de ondernemers in het parlementsgebouw waren, belde het ministerie terug en werden ze uitgenodigd voor een ontmoeting op maandag 22 april.

Voorzitter Bee heeft aangegeven dat de Ezoti-minister, Rishma Kuldipsingh, telefonisch contact heeft opgenomen. Er is sprake van miscommunicatie en het ministerie wil met de ondernemers in gesprek om tot een oplossing te komen. “Dit opent de deur om het probleem aan te pakken. Ik zal een of twee leden vragen om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn”, aldus Bee.

“Op dit moment zijn we gedwongen gesloten. We kunnen onze banden maximaal voor SRD 300 verkopen en dan lijden we verlies. Het probleem geldt niet voor slechts één bedrijf, maar voor alle bandenimporteurs. Ieder heeft zijn eigen kosten. We hebben geprobeerd dit duidelijk te maken, zodat we tot een oplossing kunnen komen.”