Deelname aan derde Pitch ronde van het SURGE-programma van start gegaan

23 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) blijft Surinaamse Micro-, Kleine- en Middelgrote ondernemers ondersteunen via het Suriname Growth Enterprise (SURGE) programma, waarvan de derde pitch ronde op maandag 22 april is begonnen. Tussen 22 en 24 april krijgen ondernemers de kans om hun bedrijf te presenteren en hun toekomstplannen te delen om in aanmerking te komen voor een matching grant om te investeren in hun organisatie.

Het SURGE-programma wordt gefinancierd door de Wereldbank met technische assistentie van Solidaridad. Het maakt deel uit van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) Project, waarbij bedrijven uit verschillende districten betrokken zijn. Het doel is om het concurrentievermogen van Suriname te verbeteren en de verdiencapaciteit te vergroten door de economie te diversifiëren.

Een evaluatiecommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende organisaties, beoordeelt de presentaties van de ondernemers. Bedrijven worden kritisch geëvalueerd om in aanmerking te komen voor de grants. Ondernemers zoals Silvia Ang van Anaula Nature ressort N.V. streven naar investeringen om hun bedrijf uit te breiden en te verduurzamen.

Het SURGE-programma biedt ondernemers zoals Sharon Carbiere van Suriname Animal Feed de kans om te groeien en meer te produceren, vooral in de huidige economische situatie. Tot nu toe hebben 24 bedrijven een grant ontvangen en zijn tevreden over de begeleiding die ze hebben gekregen.

Het SCSD-project streeft naar diversificatie en exportvoorbereiding van bedrijven, met als doel de economie van Suriname te versterken. De derde pitch ronde belooft spannende mogelijkheden voor ondernemers om hun bedrijven naar nieuwe hoogten te brengen.