“Een oproep tot inspiratie en terugkeer: Surinaamse studenten in China op weg naar een stralende toekomst voor Suriname”

16 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Tijdens een bijeenkomst op 11 april 2024 heeft president Chandrikapersad Santokhi een hartverwarmende oproep gedaan aan Surinaamse studenten die momenteel hoger onderwijs volgen in de Volksrepubliek China. Het staatshoofd moedigde hen aan om volhardend te studeren, diepgaand te leren van de Chinese samenleving en hun opgedane kennis en ervaringen met volle toewijding terug te brengen naar ons geliefde Suriname.

De president benadrukte dat het voor hem een waar genoegen is om tijdens zijn buitenlandse reizen een traditie te maken van het ontmoeten van Surinaamse studenten en met hen in een informele setting te converseren. Verder geeft hij aan, sterk gevoel te hebben dat de studenten in China niet alleen streven naar persoonlijke groei, maar ook naar een hoger doel: het leveren van een waardevolle bijdrage aan de voortdurende sociaal-economische vooruitgang van Suriname.

In zijn toespraak benadrukte president Santokhi het belang van voortdurend contact tussen de studenten en de Surinaamse autoriteiten in China, om zo een brug te slaan tussen beide werelden en de banden te verdiepen.

Tot slot spoorde hij de studenten aan om na voltooiing van hun studie zo spoedig mogelijk terug te keren naar hun vaderland, om daar met enthousiasme en passie hun opgedane kennis in te zetten voor een nog stralendere toekomst van Suriname.