HPV scholen vaccinatiecampagne: “Bescherming tegen HPV-gerelateerde ziekten”

23 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Het Humaan Papillomavirus (HPV), is verantwoordelijk voor verschillende ziekten bij zowel mannen als vrouwen, zoals baarmoederhalskanker, peniskanker, hoofd-halskanker en genitale wratten. Gelukkig kan het HPV-vaccin bescherming bieden tegen de meest voorkomende typen HPV, met slechts één injectie die nodig is voor volledige immuniteit.

Het Nationaal Immunisatie Programma (NIP) van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg van het Ministerie van Volksgezondheid lanceert opnieuw een landelijke HPV-scholen vaccinatiecampagne om meer meisjes en nu ook jongens te beschermen tegen HPV-gerelateerde ziekten, inclusief kanker. Door meisjes en jongens tussen 9 en 13 jaar te vaccineren, wordt een sterk immuunrespons opgebouwd die tientallen jaren aanhoudt.

De officiële start van de HPV-scholen vaccinatiecampagne voor alle meisjes en jongens tussen 9 en 13 jaar zal plaatsvinden op donderdag 25 april 2024 op de Sohansingh school in Paramaribo. Daarnaast kunnen meisjes en jongens van 14 tot 20 jaar het HPV-vaccin ook ontvangen op de poliklinieken van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de Medische Zending (MZ), evenals in het BOG Medisch Centrum.

Samen kunnen we HPV-gerelateerde ziekten, zoals baarmoederhalskanker, een halt toeroepen. Laat je vaccineren en bescherm jezelf tegen HPV!