LVV-directoraat Visserij ontvangt donatie van Shell en partners

18 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Op woensdag 17 april 2024 heeft het directoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een waardevolle donatie ontvangen van Shell, samen met partners Chevron en Hess. De donatie ter waarde van ongeveer USD 50.000 omvat equipment die zal worden gebruikt voor het verzamelen en monitoren van visserijgegevens.

De donatie bestaat uit tablets voor veldgegevens, persoonlijke beschermingsmiddelen, computers voor gegevensanalyse en een server voor het veilig opslaan van gegevens. Deze ondersteuning is van cruciaal belang voor de visserijsector, die een essentiële rol speelt in de economie, cultuur en voedselzekerheid van het land.

Shell heeft een project opgezet met het directoraat Visserij om de capaciteit te versterken voor het monitoren van de visstand en het bevorderen van duurzaam beheer van mariene hulpbronnen. Dit initiatief zal leiden tot verbeterde gegevensverzameling, vaardigheden en competenties binnen het directoraat, wat uiteindelijk zal bijdragen aan duurzaam beheer en ontwikkeling van de visserijsector.

Tijdens de overhandigingsceremonie benadrukte Tomas Willems, coördinator van de afdeling Statistiek en Onderzoek van het directoraat Visserij, het belang van gegevensverzameling in het huidige veranderende klimaat. De geavanceerde middelen zullen efficiëntie en effectiviteit toevoegen aan het verzamelen van data, wat essentieel is voor zaken zoals visexport.

Jonathan Fujooah, data opnemer van het directoraat Visserij, gaf aan dat de donatie hen motiveert en zal bijdragen aan een snellere en nauwkeurige verwerking van gegevens. Shell en partners benadrukten dat de samenwerking niet stopt bij deze donatie en dat zij zich blijven inzetten voor de visserijsector van Suriname. Hun voortdurende steun is gericht op het versterken van de lokale economie, werkgelegenheid en voedselzekerheid die de visserijsector biedt.