Meerdere doden bij Israƫlische luchtaanvallen op Gaza

17 April 2024

Comments: 0

Een nog onbevestigd aantal mensen is omgekomen bij IsraĆ«lische luchtaanvallen op onder meer Rafah en vluchtelingenkamp Maghazi,Ā melden Al Jazeera en het Palestijnse persbureau WAFA.Ā Volgens de nieuwszender zijn zeker twintig Palestijnen om het leven gekomen.

Bij de aanval zou een woongebouw in het centrum van Rafah getroffen zijn. In een door Al Jazeera bemachtigde video is te zien dat vijf lichamen van onder anderen kinderen naar het Kuwaiti-ziekenhuis worden gebracht. Volgens WAFA gaat het om zeven doden.

Hulpdiensten proberen nog doden en gewonden onder het puin vandaan te halen, meldt de Civiele Bescherming van Gaza.

Ruim anderhalf miljoen ontheemde Palestijnen schuilen in Rafah. Ondanks internationale waarschuwingen dat een grondoffensief rampzalig voor de burgerbevolking zou zijn, heeft de IsraĆ«lische premier Benjamin Netanyahu zo’n aanval op de stad aangekondigd.

Dinsdag voerde IsraĆ«l nog een andere dodelijke luchtaanval op Centraal-Gaza uit,Ā meldt WAFA.Ā De aanval was gericht op vluchtelingenkamp het Maghazi en er zouden minstens elf mensen om het leven zijn gekomen. De meeste doden waren volgens het persbureau kinderen. WAFA spreekt verder van aanvallen op drie andere plaatsen,Ā waaronder Khan Younis.

-nu.nl-