Militaire surveillance intensiveert om gewelddadige berovingen te ontmoedigen

16 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Op 15 april 2024 heeft het ministerie van Defensie aangekondigd dat de militaire surveillance zal worden opgevoerd om het toenemende aantal gewelddadige inbraken en berovingen tegen te gaan. Minister Krishna Mathoera van Defensie benadrukt dat elke vorm van criminaliteit onacceptabel is en dat de veiligheid van burgers prioriteit heeft.

De militaire politie zal de politie versterken in wijken en districten waar veel berovingen plaatsvinden. Extra surveillance, zichtbaarheid van politie en militairen, en verhoogde verkeerscontroles worden ingezet om het veiligheidsgevoel te vergroten. Minister Mathoera benadrukt dat de rol van Defensie is om de capaciteit van de politie te ondersteunen en de zichtbaarheid te vergroten.

Naast de inzet van militaire voertuigen voor surveillance, zullen militaire teams nu ook politie-operaties zowel overdag als ‘s avonds ondersteunen. De acties, momenteel gericht op Paramaribo en Wanica, zullen uiteindelijk landelijk worden uitgebreid om criminaliteit te beheersen en potentiële criminelen af te schrikken.

Minister Mathoera roept de samenleving op om ook actief bij te dragen aan veiligheidsmaatregelen, zoals het delen van informatie via buurt-WhatsAppgroepen en het melden van verdachte activiteiten aan de autoriteiten. Samenwerking tussen burgers, huisgenoten en buurtbewoners is essentieel om criminaliteit te bestrijden en de veiligheid van de gemeenschap te waarborgen.