Minister Ori: “Media publiceren voornamelijk ongeverifieerde berichten over onderwijs”

22 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft gezegd dat de media voornamelijk ongeverifieerde berichten over het onderwijs publiceren. Hij uitte zijn bezorgdheid over het gebrek aan communicatie tussen het ministerie en de media met betrekking tot onderwijsproblemen. Het ministerie maakt momenteel rumoerige weken door, met name vanwege de situatie rond de technische scholen. Het probleem van de Bond Technisch Beroepsonderwijs ligt al ruim twee maanden op het bord van het ministerie.

Minister Ori verklaarde dat de bond het onderwijs deels lam legt en dat het ministerie nu zal reageren op de acties van de bond. Na uitgebreide correspondentie tussen de bond en het ministerie, zal de departementsleiding via formele wegen overleggen en een antwoord formuleren. Hoewel het ministerie al veel van de ontstane problemen heeft opgelost, ziet het geen reden voor stakingen.

Tijdens de persconferentie noemde de minister ook andere problemen binnen het onderwijslandschap, waar het ministerie actief aan werkt om oplossingen te vinden.