Minister Ramdin: Schuldherschikking met China op technisch niveau afgerond

18 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Op 17 april 2024 heeft minister Albert Ramdin, die deel uitmaakte van de presidentiële delegatie tijdens het staatsbezoek aan China, aangekondigd dat de schuldherschikking met China op technisch niveau is afgerond. De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) benadrukte dat de politieke goedkeuring voor de schuldherschikking reeds in december 2023 was afgerond.

Minister Ramdin deelde ook mee dat de formele ondertekening van de overeenkomst binnenkort zal plaatsvinden. Tijdens het staatsbezoek zijn er negen overeenkomsten getekend die van belang zijn voor Suriname, met name op het gebied van economische samenwerking. De minister benadrukte het belang van China’s interesse in de Surinaamse private sector, maar benadrukte ook het belang van zorgvuldige afweging van relevante criteria.

Een van de positieve resultaten van het staatsbezoek was de kwijtschelding door China van oudere schulden die dateren van voor 2013. Minister Ramdin beschreef het bezoek als succesvol en historisch, waarbij de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en China aanzienlijk zijn versterkt. Hij benadrukte de intensieve gesprekken en activiteiten tijdens het bezoek, evenals de positieve impact op werkgelegenheid, handel en investeringen in de Surinaamse economie.