Nieuw Logeergebouw in Poeketie: een welkome aanwinst voor de gemeenschap

17 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Op 13 april 2024 werd met grote vreugde het nieuwe logeergebouw in het dorp Poeketie, gelegen in Sipaliwini, in gebruik genomen. Het naambord van de faciliteit werd onthuld door waarnemend president Ronnie Brunswijk, in aanwezigheid van minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en DNA-voorzitter Marinus Bee, te midden van een enthousiaste menigte.

Minister Emanuël benadrukte in haar toespraak de financiële uitdagingen die overwonnen moesten worden om dit project te verwezenlijken. Door vastberadenheid en toewijding is het uiteindelijk tot stand gekomen.

Het belang van zorgvuldig onderhoud van de nieuwe voorzieningen, voor zowel de lokale bevolking als toeristen, werd door de minister benadrukt.

President Brunswijk verklaarde dat de huisvestingsfaciliteiten in Poeketie bedoeld zijn voor de gehele binnenlandse gemeenschap. Hij prees de moed en politieke vastberadenheid van de regering om dit project te voltooien, ondanks de financiële uitdagingen van deze tijd. Ook Marinus Bee was verheugd over de moderne logeervoorzieningen nabij de Gran Olo waterval aan de Boven-Tapanahonie. Het logeergebouw beschikt over 12 slaapkamers, een woonruimte, een keuken en sanitaire voorzieningen, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de gemeenschap.