Nieuwe biljetten van SRD 500 en SRD 200 in ATMs: Proces testfase van start

16 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Het proces van het invoeren van de nieuwe biljetten van SRD 500 en SRD 200 in de geldautomaten (ATMs) is momenteel aan de gang. Er wordt momenteel een testfase uitgevoerd in twee ATMs. Volgens de directeur van BNETS, Kenneth Hendrison, zal het ongeveer drie maanden duren voordat alle ATMs zijn voorzien van de nieuwe biljetten, waardoor het mogelijk wordt om grotere bedragen in één keer op te nemen.

“Het aanpassen van de cassettes waarin het geld zit, is nodig om de nieuwe biljetten te kunnen accepteren. Voorlopig zullen de schermen niet worden gewijzigd. We hanteren een ‘first in first out’ benadering, waarbij eerst de grote biljetten zullen worden geïntroduceerd, gevolgd door de kleinere biljetten,” legt Hendrison uit. De aanpassingen zijn deze week in de testfase gegaan en naar verwachting zullen de nieuwe biljetten volgende week operationeel zijn.

De meerderheid van de Cashpoint ATMs draait nog op systemen van de drie grote banken, waar BNETS nog van afhankelijk is. Met het nieuwe systeem zal BNETS echter beter kunnen monitoren en zal het alleen voor contant geld nog afhankelijk zijn van de banken. Tegelijkertijd met de uitrol van het nieuwe systeem zullen ook de configuraties worden aangepast.

De transactielimieten zullen worden verhoogd, zodat er in één keer meer geld kan worden opgenomen. “We streven ernaar om het mogelijk te maken om in één keer SRD 8.000 op te nemen. Dit is echter afhankelijk van de maximale dagelijkse opname limiet die door de huisbank is ingesteld,” aldus Hendrison.