Particuliere lijnbushouders ontvangen brandstofcompensatie

13 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

De bushouders, aangesloten bij de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), hebben deze week slechts voor een maand de brandstofcompensatie ontvangen, terwijl de overheid nu vier maanden achter loopt.

Woordvoerder Rawien Bajnath zegt dat het bestuur van de organisatie volgende week door minister Uraiqit Ramsaran van Transport, Communicatie en Toerisme is uitgenodigd voor een gesprek. “We gaan dan de brandende zaken aanhalen.” De organisatie dreigde afgelopen week in actie te gaan, omdat de organisatie genegeerd werd door de bewindsman.

Hij zegt dat de organisatie, zeker drie keren middels een brief, een gesprek had aangevraagd bij Ramsaran, maar er werd op geen enkele brief gereageerd. Uiteindelijk, nadat er gedreigd werd met acties, is de organisatie uitgenodigd. Bajnath zegt dat het huidige bustarief voor een rit gebaseerd is op een dieselprijs van SRD 33 per liter, terwijl de dieselprijs nu dicht bij de SRD 44 per liter is. Er moeten dan gesprekken gevoerd worden over een tariefaanpassing. Ook de uitbetaling van de brandstofcompensatie door de overheid loopt heel stroef.

De sluiting van de Saramaccadoorsteekbrug is ook een issue, die de bushouders met de minister willen bespreken. Volgens de woordvoerder verkeren de alternatieve wegen, waarvan de bushouders gebruik moeten maken in deze periode, in slechte staat. De bussen die bepaalde routes onderhouden moeten een omweg maken en de sluiting veroorzaakt ook files. “Dit alles maakt dat de kosten voor de bushouders hoger zijn geworden.”