Personeel ’s Lands Hospitaal in actie

18 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Het personeel van het ’s Lands Hospitaal heeft dinsdag het werk neergelegd, nadat de betaling van de prestatietoelage over 2023 is uitgebleven. “We kunnen niet alles lam leggen, omdat we te maken hebben met patiënten. Dus er is wel dispensatie verleend aan bepaalde afdelingen”, zegt bondsvoorzitter Imro Edam.

Edam zegt dat minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid hem heeft medegedeeld dat het geld al is vrijgemaakt en overgemaakt voor de bank. Hij heeft niet gezegd aan welke bank en de ervaring wijst, dat het zeker dan nog een paar dagen kan duren voordat de mensen over hun geld kunnen beschikken. Intussen gaat het personeel de actie voortzetten, maar aan bepaalde afdelingen, zoals: verloskamer, kinderafdeling, keukenafdeling en andere cruciale departementen is er wel dispensatie verleend.

Ook het prsoneel van het Marwina Ziekenhuis dreigt in actie te gaan, want het heeft de prestatietoelage en de overbruggingstoelage over maart nog niet ontvangen. “We vergaderen morgen. Het is niet uitgesloten, dat het personeel van die gezondheidsinstantie ook in actie gaat.” Het personeel van het Regionaal Ziekenhuis Wanica moet volgens de overeenkomst eind april de prestatietoelage ontvangen. “We hopen dat het geld op tijd vrijgemaakt wordt, zodat men op tijd over hun gelden kunnen beschikken.”