President Chandrikapersad Santokhi beloont toewijding van nieuwe Sanatan Dharm predikanten

2 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Tijdens zijn bezoek aan Nickerie heeft president Chandrikapersad Santokhi de eer gehad om diploma’s uit te reiken aan negen nieuwe predikanten van de Sanatan Dharm Maha Sabha. Deze praktiserende mannen en vrouwen hebben in Nickerie een opleiding gevolgd om de sociale en religieuze missie van de organisatie te bevorderen.

President Santokhi prees het belangrijke werk van de Sanatan Dharm Maha Sabha in het hele land en benadrukte de waardevolle rol die zij spelen bij het ondersteunen van burgers in cruciale levensmomenten. Hij sprak zijn waardering uit voor de nauwe samenwerking tussen de regering en de organisatie en moedigde de nieuwe predikanten aan om met vastberadenheid hun taken uit te voeren.

Tijdens de ceremonie mochten de drie best presterende deelnemers hun diploma persoonlijk van de president ontvangen. Voorzitter Nitin Jagbandhan benadrukte de inzet van de Sanatan Dharm Maha Sabha voor gendergelijkheid en de belangrijke rol die de organisatie speelt als de grootste hindoestaanse religieuze organisatie in Suriname.

President Santokhi prees ook het werk van de pandits en predikanten van de organisatie, die zich inzetten voor de gemeenschap in zowel moeilijke als vreugdevolle tijden. De Sanatan Dharm Maha Sabha blijft zich inzetten voor de opvoeding en versterking van zowel kinderen als de bredere samenleving door middel van onderwijs en spirituele begeleiding.