President Santokhi bezoekt belangrijke havenstad Dalian in China

17 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

President Chandrikapersad Santokhi leidde een Surinaamse delegatie tijdens een bezoek aan Dalian, een cruciale havenstad en economisch centrum in de Chinese provincie Liaoning op 14 en 15 april. De president werd hartelijk ontvangen door voorzitter Hao Peng van het provinciale congres en gouverneur Li Lecheng, samen met lokale functionarissen.

Voorzitter Peng bedankte President Santokhi voor het bezoek en prees de sterke relatie tussen Suriname en Dalian, met name in verband met infrastructuurprojecten van CDIG in Suriname. President Santokhi bevestigde de historische band tussen Suriname en China en prees de bijdrage van CDIG aan de ontwikkeling van de Surinaamse infrastructuur.

Tijdens het bezoek nodigde President Santokhi de provinciale leiders uit om Suriname te bezoeken en samenwerkingen te verkennen. Hij moedigde ook Chinese bedrijven aan om zich in Suriname te vestigen en samen te werken met lokale ondernemingen. Het bezoek markeert een nieuw tijdperk in de bilaterale relatie en versterkt de band tussen Suriname en China. President Santokhi benadrukte de mogelijkheden voor handelspartnerschappen en samenwerking in de regio.