President Santokhi luistert naar zorgen van landbouwcoöperaties in Nickerie

2 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Tijdens zijn recente bezoek aan het district Nickerie heeft President Chandrikapersad Santokhi vertegenwoordigers van verschillende landbouwcoöperaties ontvangen om te overleggen. Hij benadrukte zijn bereidheid om naar de sector te luisteren en samen duurzame oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd.

Tijdens de bijeenkomst werden belangrijke punten en voorstellen besproken, waarbij de president en de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Parmanand Sewdien, aandachtig luisterden. President Santokhi benadrukte het belang van investeringen en innovatie om de rijstsector veerkrachtig te maken en klimaatverandering tegen te gaan.

De regering werkt aan diverse oplossingen, waaronder het vaststellen van eerlijke prijzen voor rijst, investeringen in landbouwcoöperaties en de oprichting van een productie- en verwerkingsmolen voor de boeren. Minister Sewdien benadrukte het belang van samenwerking binnen de sector om effectieve verbeteringen te realiseren en streeft ernaar de rijstproductie jaarlijks te vergroten naar meer dan 80.000 hectare.

Deze inspanningen dragen niet alleen bij aan het verminderen van voedseltekorten wereldwijd, maar ondersteunen ook de “25/25-visie” van de Caricom om de voedselimportkosten in de regio tegen 2025 met 25 procent te verlagen.