Regering van Suriname intensiveert veiligheidsmaatregelen na recente criminaliteitsgolf

23 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

De regering van Suriname heeft de veiligheid tot de hoogste prioriteit verklaard na een toename van criminaliteit in het land. President Chandrikapersad Santokhi heeft een vergadering gehouden met verschillende overheidsfunctionarissen en veiligheidsinstanties om concrete stappen te nemen in de strijd tegen criminaliteit.

De president heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente gevallen van criminaliteit en heeft de veiligheidsinstanties opgedragen harder op te treden om de situatie onder controle te brengen. Minister Kenneth Amoksi heeft benadrukt dat strenge maatregelen zullen worden genomen, waaronder het intensiveren van roadblocks en het aanscherpen van het vreemdelingenbeleid.

De samenwerking tussen alle veiligheidsinstanties zal worden versterkt om de criminaliteit te minimaliseren en de veiligheid te waarborgen. De regering roept de samenleving op om samen te werken met de autoriteiten en verdachte activiteiten onmiddellijk te melden.

President Santokhi heeft aangedrongen op effectieve communicatie met de samenleving en heeft een toegewijd team ingesteld om de criminaliteit te bestrijden en een veilige omgeving te creëren voor alle burgers. De regering is vastbesloten om door te gaan met haar inspanningen totdat de veiligheid van de samenleving volledig is gewaarborgd.