SAO reikt certificaten uit aan 23 afgestudeerden Textielwerkvormen

22 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft onlangs certificaten uitgereikt aan 23 stagiaires die de opleiding Textielwerkvormen met succes hebben afgerond. De training vond plaats in samenwerking met Stichting Grijp, de Godsvrucht afdeling Livorno en het Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning (BGP), dat de financiële ondersteuning verzorgde.

Tijdens de ceremonie werden de afgestudeerden toegesproken door minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, die hen prees voor hun inzet en vastberadenheid. De afgestudeerden waren allemaal gekleed in prachtige kleding die ze zelf hadden gemaakt en ontvingen elk een naaimachine van de BGP.

Minister Mac Andrew benadrukte dat de afgestudeerden nu gekwalificeerd zijn om zelfstandig aan de slag te gaan en hun opgedane kennis te benutten om een inkomen te verdienen. Hij moedigde hen aan om te investeren in een eigen bedrijf en hun vaardigheden op het gebied van textiele werkvormen verder te ontwikkelen.

Naast de minister spraken ook andere prominenten, waaronder Naomi Esajas-Friperson, voorzitter van de Raad van Bestuur van het SAO, Joyce Lapar, directeur van het SAO, en Galcil Abinie, voorzitter van Stichting Grijp de Godsvrucht, de afgestudeerden toe en prezen hun discipline en doorzettingsvermogen.

De prestaties van de afgestudeerden werden geprezen en hun diversiteit, inclusief een mannelijke afgestudeerde, werd als zeer motiverend ervaren. De sprekers bedankten de SAO, BGP en Stichting Grijp de Godsvrucht voor het succes van de training en moedigden de afgestudeerden aan om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en te benutten.