Speciale vertoning van ‘Wan Pipel’ markeert de start van bilaterale relatie tussen Suriname en Cuba

16 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Op dinsdag 9 april 2024 trapte de ambassade van Suriname in Cuba de herdenkingsactiviteiten voor de 45-jarige bilaterale relatie tussen Suriname en Cuba af met een speciale vertoning van de film ‘Wan Pipel’ in theater ’23 Y 12′ in Havana. De bilaterale relatie tussen de twee landen begon op 31 mei 1979 en blijft tot op heden belangrijk.

De viceminister van het Cubaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Josefina Vidal Ferreiro, benadrukte tijdens haar toespraak de noodzaak van het versterken van de culturele en economische banden tussen beide landen. De bilaterale uitwisseling is vooral gegroeid sinds 2006, met een focus op gezondheidszorg.

Ambassadeur Wendy Paulus-Aminta bedankte het Eye-Film Museum in Amsterdam en regisseur Pim de La Parra voor hun steun aan het evenement en benadrukte de verenigende boodschap van de film ‘Wan Pipel’ voor diverse etnische groepen.

Het publiek bestond uit ambassadeurs van verschillende landen, vertegenwoordigers van het Cubaans Instituut voor Cinematografische Kunst en Industrie, Surinaamse studenten in Cuba en een groep studenten uit Sint Lucia voor een uitwisselingsproject.

Na een warme ontvangst zal ‘Wan Pipel’ later dit jaar ook te zien zijn in de provincie Santiago de Cuba. De ambassade plant diverse activiteiten tot december 2024 ter ere van de 45-jarige bilaterale relatie tussen Suriname en Cuba.