“Suriname Diplomaten Instituut lanceert ‘Basis Diplomaten Cursus 2024’

24 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Het Suriname Diplomaten Instituut heeft de ‘Basis Diplomaten Cursus 2024’ gelanceerd, met een focus op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden voor diplomaten. De cursus, die acht weken duurt, omvat onderwerpen zoals actief luisteren, onderhandelen, kennis van kleding en protocol, en het belang van de Engelse taal in internationale relaties. Directeur Elizabeth Bradley benadrukte het belang van het behartigen van de belangen van het eigen land, evenals de moderne aspecten van diplomatie zoals duurzame ontwikkelingsdoelen en e-diplomatie.

Minister Ramdin, tijdens zijn presentatie in het Engels, prees de deelnemers voor hun interesse in de cursus en benadrukte het belang van intelligentie, strategie, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen in de wereld van de diplomatie. Hij onderstreepte het cruciale belang van communicatie, onderhandeling en het vinden van gemeenschappelijke grond in diplomatieke betrekkingen. De minister besprak ook de evolutie van diplomatie door de geschiedenis heen en benadrukte het belang van diplomatie als een instrument voor het veiligstellen van de belangen van staten en het bevorderen van samenwerking.

De ‘Basis Diplomaten Cursus 2024’ biedt een platform voor de ontwikkeling en verfijning van vaardigheden om een nieuwe generatie diplomaten voor te bereiden op de uitdagingen en kansen in een snel veranderende wereld.