UPDATE: Trump betaalt 175 miljoen dollar borg en voorkomt beslaglegging op geld en bezit

2 April 2024

Comments: 0

Donald Trump heeft een borgsom van 175 miljoen dollar betaald om in hoger beroep te gaan in een fraudezaak. Daarmee voorkomt hij voorlopig dat de autoriteiten van de staat New York beslag leggen op zijn bezittingen. Trump werd in februari schuldig bevonden aan fraude. Een rechtbank in New York oordeelde dat hij zou hebben overdreven hoeveel geld hij heeft om investeerders en kredietverstrekkers te misleiden.

De Amerikaanse oud-president kreeg een boete van in totaal 454 miljoen dollar. Om tegen de uitspraak in hoger beroep gaan, moest hij in eerste instantie dat bedrag betalen als borgsom.

Vorige week verlaagde de rechtbank het bedrag naar 175 miljoen dollar. Trump moest dat bedrag binnen tien dagen betalen. Als hij wint, krijgt hij zijn geld terug. Als Trump het hoger beroep verliest, moet hij de rest van het boetebedrag ook betalen. Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep dient. Amerikaanse media melden dat onder meer zijn Trump Tower in New York, zijn golfresort in Westchester en zijn woonverblijf Mar-a-Lago op de lijst stonden om in beslag genomen te worden.

-nu.nl-